Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход 24!!! Има ли наякой идея от какво?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разход 24!!! Има ли наякой идея от какво?

Първо искам да споделя, че в България май нормални сервизи НЯМААААААААААААААА

Сега по въпроса.
    Колата ми е селеспийд 99 година.
    В последно време разхода е между 22 и 25 градско и около 14 извънградско може и повече да е.
    За градското със сигурност последното засичане е 17 литра за 70 километра, което както и да го смятам е 24,3.
    Колата е със нов термостат, нова лабда сонда и нов дебитомер.
    Нещата в общи линии след всяка смяна се влошават. Колата гореше 16-18 градско, което пак ми се струваше леко висок разход, нооооо яавно може и повече.
    Започвам да се изнервям зверски.
    В 3 сервиза ми твърдят, че колата си е идеална. Всяка диагностика е по 30-36 лева и то за да ми кажат, че колата ми е наред а тя хич ама хич НЕ Е НАРЕД.
    Е ако 24 е нормален разход и това да се пръскат свещи и да се стопява меката връзка след колектора е нормално аз съм ненормален тогава. Обаче според мен тая кола си лее бензин в цилиндрите като лейка.
    Някой ако има идея какъв може да е проблема моля да си каже мнението. Май ще трябва сам да си поправям колата.

При Бобо или Лисан ходи ли???

Comment

Та да допълния троицата- и Ванто Трейд
      Last edited by fred; d.m.y г., 14:47.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Не съм ходил там защото съм от Пловдив и в последно време съм само по болници и като дойда в София единственото нещо за което имам време е да си мина медицинските прегледи и да се връщам пак в болниците само, че сега съм вече добре и май ще трябва да ги посетя тези хора.
        Колата я оставях тук в сервизите докато съм в болницата и всеки път като я взема от сервиз за да се домъкна до София за преглед нещата с колата са по зле, а седи в сервизите със седмици.
        Говорят ми за самоадаптации и такива глупости!!!!!!!!!! Е нали я карам във фирмени сервизи мам..... им. Като имат софтуера за колата какъв е проблема да си я направят тая адаптация със софтуера а не да карам 2-3 седмици, че да се адаптирала. ОВЧАРИ С ОВЧАРИТЕ ИМ.
        Може да не ми е работата да оправям коли обаче все пак работя със софтуери на машини и чак пък толкова прост да съм та да не знам как се калибрират датчици и как се задават границите било то на някакъв механизъм било то на датчик не ми се вярва.
        Самоадаптации може да има обаче хич не ми е приятно някой глупендер да ми обяснява как не можело да стане това със софтуера ами трябвало да покарам колата да се адаптира................ тия хора ме изкарват 90 килограмово канарче...........
        Вече имам чувството, че ми махат по-добри части от колата ими слагат по лоши. Обаче състоянието ми не позволяваше да се нервирам в онези моменти когато ми говореха глупости така, че просто си премълчах слушайки простотии и то не от 1 "майстор" в 1 сервиз.
        В Пловдив определено няма да стане работата.

Извинявайте нервен съм затова малко нервно пиша.
        Нямам нищо против никой от форума и думите не са насочени към никой от тук.

Comment

абе колега незнам ама май са те взели за мезе
          това 24 да харчи тая кола ...
          не е наред работата
          ама хич
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Е аз затова побесняшам вече.
            Не само че харчи 24 ами почна да харчи толкова след като седя по сервизите и се смени уж всичко от което може да се вдигне разхода.
            Преди харчеше 16-18 и затова я закарах в сервиз. И то не в 1.
            Инъче върви мака му. Даже преди някой месец потроши скоростите и стопи меката връзка след колектора и уж беше защото дебитомера развален бил и много бензин бута. После сменихме го и една свещ се пръсна и то нова на около 3000 км свещ. Явно нещо става и лее бензин в несвяст. Мощност има ама троши всичко наред и бензин гори като танк.
            И въпреки всичко господата, които гледат колата ми казват ами колата си е добре. Всичко на компа излиза перфектно.........

Comment

Първоначално публикувано от juro1 Покажи съобщение
              Е аз затова побесняшам вече.
              Не само че харчи 24 ами почна да харчи толкова след като седя по сервизите и се смени уж всичко от което може да се вдигне разхода.
              Преди харчеше 16-18 и затова я закарах в сервиз. И то не в 1.
              Инъче върви мака му. Даже преди някой месец потроши скоростите и стопи меката връзка след колектора и уж беше защото дебитомера развален бил и много бензин бута. После сменихме го и една свещ се пръсна и то нова на около 3000 км свещ. Явно нещо става и лее бензин в несвяст. Мощност има ама троши всичко наред и бензин гори като танк.
              И въпреки всичко господата, които гледат колата ми казват ами колата си е добре. Всичко на компа излиза перфектно.........
              От това което пишеш определено не е добре,даже е зле работата, тука според мен има някаква яка обърквация по управлението на компютъра и задава някакви грешни параметри на впръскване, ако е объркало нещо там, нищо чудно да е направило и някакво изгаряне след камерата - във колектора, което да ти е стопило меката връзка(въпреки, че да я стопи за първи път чувам и това не ми се вижда добре), абе да не си пишеме тука наизуст, пиши ЛС на Лисан и на Бобо и виж какво ще те посъветват, ако мислят, че ще го оправят, значи те са хората и ти ще си караш нормална кола след това!!!

Comment

Абе или аз съм най-големия карък на света или тая кола просто иска да ме съсипе.
                Вече се чудя в кой стълб да я забия и да си остане там за последно.
                Преди около час в една прекрасна дупка останах и без 2 предни гуми и със светещ индикатор за повреда в аирбега.
                Не ми е яасно какъв точно изродски гнусен късмет ме е налегнал.
                Няама такава гадост другаде НЯМААААААААААААААААААААААА
                Или пък като съм щастлив от живота да ида да смажа и един кмет, който отглежда кратери в Пловдив................................
                Определено и трябва курбан на тая кола и на мен покрай нея

Comment

Първоначално публикувано от juro1 Покажи съобщение
                  Абе или аз съм най-големия карък на света или тая кола просто иска да ме съсипе.
                  Вече се чудя в кой стълб да я забия и да си остане там за последно.
                  Преди около час в една прекрасна дупка останах и без 2 предни гуми и със светещ индикатор за повреда в аирбега.
                  Не ми е яасно какъв точно изродски гнусен късмет ме е налегнал.
                  Няама такава гадост другаде НЯМААААААААААААААААААААААА
                  Или пък като съм щастлив от живота да ида да смажа и един кмет, който отглежда кратери в Пловдив................................
                  Определено и трябва курбан на тая кола и на мен покрай нея
                  Затвори я в някой гараж и отивай да ти развалят, черната магия.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Колега така като чета постовете, проблемите Ви за много сериозни. Моето скромно мнение е, че симптомите са на лошо зацепени разпределителни валове и изобщо на сериозни проблеми с газо-разпределението, може и тотално запушен катализатор и прецакана ламбда сонда но... не ми се вярва чак такъв разход. Тези проблеми могат да бъдат решени само в наистина добър сервиз, така, че не губете време и пари. Гадаенето тук във форума е наистина нечиста наука! Закарайте колата в София и то без да я зорите много, много по магистралата! Чувал съм за тия два сервиза само хубави работи, не си правете повече експерименти, защото наистина може тотално да повредите двигателя!
                    Have A Nice Day
                    o/_______\o
                    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                    []=о===о=[]

Comment

Колега а върви ли колата? Придръпва ли? Гърми ли? Зацепването на ангренажа проверихте ли? А дюзите? Смъкнете колектора, дай на контакт и гледай дюзите дали затварят. Демек дали не се намокрят докато колата седи на котакт (горивото под налягане). После върти на стартер и някой да гледа струята гориво на дюзите как е. Който разбира знае как трябва да изглежда. Трябва да пръскат като балон. Измерете налягането на горивото на рейката, да не е твърде високо и за това да налива толкова гориво.

Но преди това! Да се провери зацепването на ангренажа задължително!

М/у другото новата ти ламбда сонда сигурно вече е за смяна! Както и маслото! Не е добре да я караш така колата!
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Абе да не би да има някъде минимален теч на бензин отнякъде, който да се проявява само като помпата нагнетява.....щом върви и всичко и е сменено.....
                        Мирише ли на бенз около колата.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз мисля, че ако наистина гори толкова изобщо няма да рбаоти мотора както трябва. Ще мени обороти, ще се дави, ще си мокри свещите жестоко. В катализатора ще пука здраво...

М/у другото на диагностиката ламбдата трябва да отчина тази обогатена смес... не знам как му казват на момчето, че всичко е на ред.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Аз мисля, че ако наистина гори толкова изобщо няма да рбаоти мотора както трябва. Ще мени обороти, ще се дави, ще си мокри свещите жестоко. В катализатора ще пука здраво...

М/у другото на диагностиката ламбдата трябва да отчина тази обогатена смес... не знам как му казват на момчето, че всичко е на ред.
                            Бат Бобо наш кво казва,една кола ако върви добре,трябва да харчи норално,но не върви ли,веднага се усеща в разхода.Според мен колегата,щом казва че върви хубаво колата,или го лъжат жестоко на бензиностанцията или има наистина теч

П.С.Колега ти как го засичаш тоя разход,само не ми казвай от лампа до лампа
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

От лампа до лампа има разлика поне до 7 кила бенз.
                              Пробвай като сложиш 14-15 литра и засичай на колко км ще изгасне за бензин !

Comment

Working...
                              X